Grötigt värre

Likt Odjuret sitter hon i sin matstol, täckt med grötris från topp till tå. glufsandes i skålen med sina bara händer..
Hon lyfter huvudet från skålen och ser på mig med en sån förunderlig och oskyldig blick. Hon blickar ner på bordet och plockar försynt upp skeden, stoppar den i skålen, för den mot munnen men väljer sedan ändå att äta med händerna fast från skeden istället för direkt ur skålen. Ett framsteg.

Bredvid sitter lille drällpelle som inte gillar att bli våt. "Mamma papper" säger han ängsligt och pekar på magen där två små mjölkdroppar droppat från skeden ner. Han äter inte gröt med kanel utan snarare kanel med gröt simmandes i en sjö av mjölk. "Tärdig" tjuter han glatt och hoppar ner för stolen och springer iväg. Likt sin mor stannar han som förlamat framför tvn och fastnar med blicken ett fåtal minuter innan han fortsätter sitt maraton runt vardagsrummets soffa..

Melina fick ta sig en extra liten tupplur då hon gjorde allt för att irritera sin kära mor. Att hon var trött och grinig var också en avgörande faktor i beslutet. Så nu ligger valet i kvalet om jag ska sortera tvätt eller sitta framför tv:n i brist på motivation..
Det borde bli gjort innom en snar framtid då tvättstugan hotas bli en permanent plats för klädförvaring medans garderoberna gapar tomma. Varför ska hushållssysslor vara så tråkiga?

Kommentarer:

1 Emma & Bettan:

skriven

Ha en riktigt skön söndag ;)

Kommentera här: