1 Läs mer >>


Min vackra, min VasilisI Torsdags fick vi besök från Aten. Som svensk kan man lätt ta saker för givet, dels för att vi är uppväxta här och för oss är allt som vårt avlånga land erbjuder fullt normalt. Det är inte för ens man träffar folk från andra länder man får ett perspektiv på hur bra vi faktiskt har det! För att lista någtra saker som våra Grekiska vänner förundras över:

1. Skog! Grönt! oh att få omges av en sån underbar natur och allt som den erbjuder oss. De trodde mig inte riktigt när jag berättade att blåbären jag bakat pajen av kom från skogsdungen brevid huset..

2. Att dricka vatten från kranen. Även om vi försäkrade de om att det går utmärkt att dricka vatten från kranen så var de ändå lite skeptiska.

3. Barnbidrag. Att vi får hela otroliga 1050:- i månaden / barn. Kan tyckas snålt tycker vi men det är en stor skillnad mot att få 100 Euro om ÅRET! i Grekland. Att vi har gratis barnvård med alla vaccinationer är även de en förmån som vi inte betalar extra för.

4. Samt föräldraledighet. Att vi får hela 480 dagar betald föräldraledighet. Vilken Lyx att få spendera så mycket tid med våra barn och få betalt för det!

Samt några saker som de (inklusive min man tycker vi gör lite konstigt.. )

1. Sylt, marmelad och gelé till det mesta.
2. Såser.. allt ska ha sås och helst sylt också.
3. Att vi äter så mycket frukost. Cigg och kaffe, det är standard frukosten i Grekland..
4. Att vi äter våra måltider så tidigt på dagen. middag kl 17-18 är mycket underligt.

Men de har haft en trevlig vistelse, shoppat souvenirer i gammla stan, gått barrunda med Memory Garden och ätit köttbullar med mos, lingonsylt och gräddsås. De har även vågat sig på Nyponsoppa och prinsesstårta.
Köpt massvis med Marabou choklad och grillkrydda haha!!
Ikväll blir det svensk fotboll på Råsunda och sedan bär det av tillbaka till Grekland.

Saker som vi svens...

0 Läs mer >>
är att alltid kolla först att all utrustning fungerar som den ska, så att man inte står där i skogen med stativet uppe och kameran på plats så är batteriet slut.... suck. igår kväll när det fortfarande var ljust och fint ute och barnen sov så fick jag sån lust att gå ut och fota lite i skogen, tog med mig stora stativet och kameran och promenerade ut, grannarna måste ha undrat vad jag gjorde för något... svart klädd  vad jag också haha.. ahh men såå var det bara att packa ner stativet igen och gå hem... det kryllar dock av blåbär här uppe i gläntan så idag ska jag ta med mig en burk och plocka lite och göra en härlig blåbärspaj.. mums! Igår när vi gick till dagis så plockade vi några blåbär på vägen, det tyckte billy var såååå gott.. förs senare kom jag på att det kanske inte var så bra att lära han hur man plockar bär, han kan inte skilja på ätbara och inte ätbara bär.. men det finns inget annat än blåbär här i skogen som tur är...

Viktigaste regeln ...

0 Läs mer >>

Jag skulle lägga upp alla bilder från resan men jag fastande i några timmar med att korrigera en bild från Sophias Dop, Christos köpte en Foto tidning till mig och i den fans det massa tips om hur man gjorde "Bröllops foton" i photoshop, korrigeringar och annat smått och gott som mycket väl fungerar för dopfoton som bröllopsfoton.
Jag är supernöjd det är ett sån fin bild!

Sophias dopfoto

0 Läs mer >>
I ett mulet och småkyligt sverige..
Håller på att ladda upp bilderna från resan till Kofru, 490 bilder blev det.... det tar lite tid..
ska titta igenom och välja ut några så får ni se sen hur underbart vi har haft det! Verkligen en super lat och skön semester med massa mat (+2,5 kilo!!) men vad ska man förvänta sig när det är all inclusive med massa mat och kakor..
Hörs igen senare..

jaha då var man ti...