1 Läs mer >>
Nå ett nytt år närmar sig och inte nog med det så kommer här mitt 400:ade inlägg! Sparade det tills nu. Så här kommer en liten nyårshälsning till er alla där ute, vart ni än befinner er. Själv ligger jag under filten i soffan. Barnen sover och Christos är på jobbet. Så det blev en liten ensam nyårsafton detta år, men det gör inget faktiskt, har aldrig riktigt firat nyår ordentligt som andra gör, det är bara en dag i raden av många fler kommande, imorgon är det fortfarande torsdag. Barnen kommer fortfarande vakna tidigt och jag kommer fortfarande vara jag. Den enda skillnaden är att man har ett helt nytt år på sig att försöka åstakomma något bra.

Detta år har både haft upp och ner gångar, tyvärr mest ner men vi jobbar på att komma framåt igen och det är det viktigaste. Det som har hänt och är i det förflutna, man kan inte leva livet om man hela tiden kollar på det som har hänt och inte på det som kommas skall.

"It's called the past
cause I'm getting past
And I ain't nothing
like I was before"

                                                                   "Alicia Keys - Lesson Learned"



Med dessa ord avslutar jag detta år. Gott nytt 2009!

Jag sparar det bästa ...

0 Läs mer >>
"Pappa måla" ropar Vasilis upp för trappan medans han springer runt med en pensel i handen.
Jag plockar fram vaxduk och färgburkar. Ger barnen varsit papper och de sätter igång.
5 minuter.   Det är all koncentration han klara av innan han ropar färdig och springer iväg.
Suck då är det bara att plocka undan allt igen..




Vasilis inspekterar en färgklick på armen..




Melina är inte på skapar humör idag..



Framtidens konstnärer

0 Läs mer >>
ohh har inte kunnat logga in på hela morgonen! Varför vet jag inte det gick bara inte!! Provade både Firefox och Explorer..
Men men här kommer iallafall dagens första inlägg. Har egentligen inget intressant att skriva men tänkte bara skriva av mig nu när jag väntat så länge på att logga in.

Städningen är återupptagen från igår, köket är snart färdig, har skafferiet kvar att torka ur men det går fort och sen plocka sista disken.. Så skönt det är när man vet att allt är rent!! Visst är det tråkigt att städa men det är den där känslan man får efteråt som jag gillar. och doften. Att öppna ett skåp och känna att det luktar rent. Men jag använder inga starka rengöringsmedel, inga starka dofter bara gammal hederlig gulsåpa, vill inte att det ska dofta tydligt av tex rosor och liljor när man öppnar skåpet, det mår jag bara illa av. Nej det ska bara dofta rent om ni förstår vad jag menar..

Vi åt en lätt frukost imorse med, barnen och jag. Igår var jag och handlade massa frukt och grönt. Så dagens frukost blev en hackad mango som var precis lagom mogen och en klick turkisk yoghurt. Nu så tänkte jag ta en liten frukt mellis innan lunch.. Ska inte banta, inga tvång inga skuldkännslor. Jag vill må bra och vara glad. Jag vill kunna äta allt jag vill men med måtta och se till att resten av dagens matintag kommer på regelbundna tider.. så därför är det nu dags för en frukt.

Nu ska jag gå och sätta på min son en ny blöja då han står naken på vardagsrumsbordet..

Äntligen!

0 Läs mer >>
ohhh vill inte skura mer nu. Tog en liten paus vilket jag inte skulle gjort. Så fort jag satte mig ner var det som om kroppen insåg hur trött den var och ville inte resa sig igen. Så här har jag nu suttit i snart en timme och bloggsurfat lite och svarat på lite gulliga kommentarer. Så fina människor det finns där ute. Varöfr kan ni inte hoppa genom skärmen och sitta här och prata med mig istället? ohh jag längtar tills min kurs börjar i januari! Hoppas jag träffar massa nya roliga människor!

Ska nog ta och ringa imorgon också för ajg har inte fått någon bekräftelse på att jag har betalat, fast de kanske inte skickar ut någon? Brukar det vara så? Vet ju att om man inte betalar så är de jäkligt snabba på att meddela Det iallafall.
Men det är väl ingen som jobbar imorgon eller? Har ingen koll riktigt om det är stängt imorgon eller inte. Rör mig inte så mycket utanför dessa väggar och jag jobbar inte så det är svårt att säga.

Ah nu tar jag nog och hoppar i sängen. Måste ringa Electrolux service imorgon.. är något fel på ugnen.. suck... yttligare något att fixa med. det tar aldrig slut.


God natt

Nej nu orkar jag inte...

0 Läs mer >>
214 kronor är ändock 214 kronor. Inte mycket men det är ju mer än lite.
När jag kommit hem från Ica och hämtat barnen från mamma så började jag plocka upp maten jag handlat. Kollar på kvittot vilket jag lär mig av min kära mor att alltid kolla i affären vilket jag självklat glömt. Vad ser jag längst ner på kvittot?
Jo nämligen att jag köpt 1 blöjpaket men betalat för 3 stycken!
Shit! fan också, det är inte säkert att de ger mig pengarna tillbaka, det är väl en sak om man går tillbaka direkt efter då de faktistk kan se vad jag har i vagnen och inte.. men att komma 2 timmar senare? Jo då det gick bra och jag fick pengarna tillbaka vilket var skönt. Har stenkoll på att handla för max 1000:- i veckan. För att slippa handla onödigt och för mycket som istället hamnar i soptunnan..

Så nu håller jag på att rensa ur lite smått från kylen och torkar ur. Gör alltid det när jag handlar. Känns lätt att hålla ordning och hygieniskt i kylen när man gör rent oftare istället för en gång ibland då det blivit riktigt skitigt..
Sen har jag ju halva köket kvar att skura.. suck.. men har man påbörjat så måste man avsluta. Så vi hörs senare..

214 Riksdaler

8 Läs mer >>


Jag vill bli lycklig.

Det är mitt nyårslöfte. Jag vill må bra i både kropp och själ.
Jag vill Jag vill bli den där tjejen som alltid skrattar och ler.
Som alltid är positiv och tar livet som det kommer.
Som inte oroar sig över allt och inget
Jag vill vara jag och jag vill tycka om mig själv.



För fler bidrag kika här.





Veckans TisdagsTema: ...

2 Läs mer >>
Och jag sov.

Hur lyckas man med det? Jo maken gick till jobbet tidigt idag och barnen var uppe. Väckte mig när han gick och jag skulle gå upp från sängen men det var som om min kropp inte svarade på hjärnans befallning utan jag fortsatte att sova. Barnen hade hur kul som helst själva i vardagsrummet vilket jag fick se när jag vaknade 9.40!
Det var DVD skivor över hela golvet och dörrmattan låg i soffan. Men trots röran så var de så lugna, inget skrik och spring, det började de med när jag kom ner istället.

Nu har vi ätit lite lunch och båda barnen lillger isäng för att vila. Jag ska Inte vila idag utan städa! Riktigt grovstäda och rensa!
Blir så trött på allt skit som flyttas runt hela tiden så idag åker det nog en sopsäck eller två till tippen med sånt vi faktiskt inte behöver! Vi har ju redan lite  saker som det är men det känns som om det plötsligt blivit mer saker och mindre plats. som om de har försökat sig själva i skåpen. Så idag ska det blir fint och ordnat igen.

Ett nytt år snart och det ska börjas med den perfekta ordningen. Vad ska ni göra idag?

Barnen röjde runt

0 Läs mer >>
Nu har jag och maken dammsugit i tyssnad. Han har hängt tvätt och jag har gått och små svurit åt dottern som inte vill lämna mig ifred. därav tystnaden. Ibland säger tystnad mer än 1000 ord. Med tystnaden och blicken han ger mig så visar han mig att han förstår hu robbigt jag tycker det är vissa dagar. Han behöver inte säga något och jag behöver inte säga något.. vi bara förstår varandra helt enkelt. Sen att han ibland tycker att jag överdriver är väl en annan femma.. men ibland är det så skönt att få den där tysta blicken som samtidigt känns lite betryggande. Ibland följt av en tyst kram för att få mig att må som en människa igen istället för Hondjävulen jag ibland blir. Då minsta lilla får mig att ryta ut min vrede över mina stackars barn som inte vet bättre än att det då är bäst att passa sig noga, även om de glömmer snabbt..

Tystnad

1 Läs mer >>
Likt Odjuret sitter hon i sin matstol, täckt med grötris från topp till tå. glufsandes i skålen med sina bara händer..
Hon lyfter huvudet från skålen och ser på mig med en sån förunderlig och oskyldig blick. Hon blickar ner på bordet och plockar försynt upp skeden, stoppar den i skålen, för den mot munnen men väljer sedan ändå att äta med händerna fast från skeden istället för direkt ur skålen. Ett framsteg.

Bredvid sitter lille drällpelle som inte gillar att bli våt. "Mamma papper" säger han ängsligt och pekar på magen där två små mjölkdroppar droppat från skeden ner. Han äter inte gröt med kanel utan snarare kanel med gröt simmandes i en sjö av mjölk. "Tärdig" tjuter han glatt och hoppar ner för stolen och springer iväg. Likt sin mor stannar han som förlamat framför tvn och fastnar med blicken ett fåtal minuter innan han fortsätter sitt maraton runt vardagsrummets soffa..

Melina fick ta sig en extra liten tupplur då hon gjorde allt för att irritera sin kära mor. Att hon var trött och grinig var också en avgörande faktor i beslutet. Så nu ligger valet i kvalet om jag ska sortera tvätt eller sitta framför tv:n i brist på motivation..
Det borde bli gjort innom en snar framtid då tvättstugan hotas bli en permanent plats för klädförvaring medans garderoberna gapar tomma. Varför ska hushållssysslor vara så tråkiga?

Grötigt värre

1 Läs mer >>
Kvällens snyfterier är lagt på hyllan för tillf'ället. Jag tar itu med det en annan dag. Idag får det vänta, idag koncentrerar jag mig på något annat. Om jag inte kan vara smal och snygg så kan jag banne mig bli den bästa mamman istället!
Jag ska bli en ännu bättre bullmamma, ska kasta ut allt skit från kylen och bara laga riktig mat. Städa och tvätta, tillochmed kanske börja stryka alla kläder som jag brukade göra förut innan det var så mycket i tvättkorgen..

Men allt får vänta. Idag ska vi på dop och jag måste komma på ett sätt att se Fabolous ut framför alla Greker. Framför alla som dömmer och pratar. Framför alla som snällt säger "Du har blivit så smal!" fast vågen inte har visat någon förändring på evigheter nu. Men jag tror det säger det av artighet eller för att de inte riktigt vet vad de ska säga.. varför inte bara säga "Vad fin du är idag" eller inget alls. Om man inte är varken fin eller smal säg inget alls, ni behöver inte uppmuntra om det inte är sanning, och jag vet vad sanningen är, jag vaknar till den varje morgon.

Men som sagt, det ska vi inte tänka på idag. Hur nu det ska gå..

Ny dag med nya tag

1 Läs mer >>
och tycker synd om mig själv..

Jag vet. det finns de som har det värre än mig. Jag borde uppskatta det jag har istället för det jag inte har. Bla .bla. bla.
Jag vet allt det där, men jag är Här. Nu. och vissa dagar så blir sanningen för tydlig. skuggan man passerar i spegeln stannar plötsligt upp och man kollar en extra gång för att försäkra sig om det där verkligen är ens spegelbild. Att det inte är någon annan som man hoppas att det ska vara.

Köpte en korsett sak idag på rean, kände mig så snygg och smal med den på så jag tog ltie bilder med kameran för att jämföra hur jag såg ut med den på och av, hur stor skillnaden blev. och jag såg inte klok ut. Ibland är verkligen det man ser med blotta ögat inte alls vad andra ser..
Så jag sitter här och tycker synd om mig själv. Man får faktiskt det ibland. och önskar att jag vann en miljon på lotto så att jag kan operera bort den tjocka tjejjen som kollar tillbaka på mig i spegeln..

Sitter här och gråter

0 Läs mer >>
Ohhhh jag blir så arg på mig själv!!!!

Idag så åkte vi till Edsviken med mormor för att mata änderna. Hade atagi med lite bröd och vi var ordentligt påklädda. En trevlig dag och ganska så fint väder. Hade tagit med mig kameran och tagit massa fina bilder. Och vad har jag gjort? Jo jag har på något jäkla vänster lyckats ställa in iso talet på 1600 på kameran!! Så alla bilder är fula och brusiga !! aghhhh varför? Var ju en jätte fin dag och jätte fina bilder skulle det blivit om jag inte vart så dum!

Hur lyckas jag alltid?

Världens största idio...

1 Läs mer >>
Vi fick lite sovmorgon idag maken och jag.. ja om man inte räknar att Melina vaknade kl.6. Gav henne en flaska välling och hon somnade om. och det gjorde även jag. Barnen är på sitt vanliga bushumör och springer runt och leker. Christos ska jobba idag, har varit ledig i hela 5 dagar nu! DEt har varait så skönt att ha honom hemma, ja om det inte vore för att vi alla var sjuka så har det varit en bra julhelg. Men det är bara en dag sen är han ledig två dagar till tror jag om han går efter vanliga schemat?

Själv så vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på, dels så behöver jag städa hemma innan julkaoset tar över i både tvättstuga och kök och dels så skulle jag behöva åka och handla lite underkläder. Rensade ur klädkammaren sist oc slängde massa dåliga trosor. 

String är ju efter barn och graviditeter ett minne blott, de är inte bekväma för 5 öre. så jag har gått över till vanliga hederliga underkläder. Men de jag hade förut hade en sån förjäklig hårt resåkant, helt idiotiskt. Gav en dubbla skinkor Uchh!
Så det blir nog en tripp till Twilfit för att hitta lite riktiga underkläder som gör gott för figuren.
Sen kanske man kan hitta något kul på rean? Om man nu orkar sig ut med resten av sverige det vill säga. Tror nog att alla ska ut och ta vara på Rean idag eller? Men det skulle vara kul att hitta lite smått och gott inför skolstaren nu i januari!
Första gången jag gått till ett Jobb/skola på år där man inte har arbetskläder och gå runt i mina egna kläder hela dagen, ger mig en helt ny mening med att börja klä mig som en vanlig människa igen.. inget mer såsande omkring i mjukisbyxor, som dessutom är fula. Ska nog investera i snygga velour mjukisar så man ser snyggt lat ut hih..

Ha en bra Dag!

Lat Lördag

0 Läs mer >>
På eftermiddagen besökte vi mormor. Hon visade mig ett fotoalbum hon fått utav en släkting till oss. Fotoalbumet hade mammas Farmor Greta pysslat ihop och även skrivit texter och små anekdoter om personerna på korten. Vissa saker hon hade skrivit var riktigt spännande att läsa, sånt som jag inte alls viste om vår släkt och som inte mamma visste heller för den delen. Det kändes kul och intressant och samtidigt lite sorgligt, att vi faktsikt haft en släkt bak i tiden som vi inte vet mycket om. Det ger mig lite lycka att veta lite om vart jag kommer ifrån och det skulle inte vara helt fel att kanske börja släktforska!

Är det någon som har eller håller på att släktforska? Är det svårt? Hur börjar man?

Skulle även vara kul att göra på Christos sida av släkten men där finns det betydligt mycket mer släkt att hålla reda på..
men det skulle vara kul för barnens skull att veta lite av vår historia och vart vi kommer ifrån!
Ska googla lite om det så får vi väl se. om det är ett allt för stort projekt så är det nog inte något jag har mycket tid för just nu,,.

En liten bok med hist...

0 Läs mer >>
En hel natts sömn. Så underbart. Med undandtag från ett blöjbyte kl.01 så har det inta varit några toalettbesök inatt, varken från mig eller maken. Yes!
Får se om vi blir lite bättre nu så att man kan slippa hasa runt i pyamas hela dagen. Kanske duschar tillochmed vem vet?

Nu ska vi ta en liten familje frukost tillsammans och njuta av dagen.

Tjingeling!

En riktigt god morgon

0 Läs mer >>
Jag förbereder bäddsoffan inför nattens vila. Maken sover där uppe i sängen och jag innom kort sover här nere.
Vi har inte bråkat om ni nu tror det. Nej vi är bara lite dåliga i magen och har fördelat husets två toaletter mellan oss båda för att undvika att smitta varandra om det nu är så att vi bär på olika bakterier.
En dimor var har vi tagit i förebyggande syfte för vad natten kan tänkas ha i tanke för oss..
Så nu ska jag försätta datorn i viloläge och försöka att slummra in.

God natt.

Vi sover i skilda sän...